Home Nederlands Deutsch English
 

 

 

Bonaire

Duik omstandigheden:
Bonaire's prachtige riffen en diverse onderwater leven zijn uniek in de Cariben. De wateren zijn opvallend helder en het hele jaar door comfortabel te duiken. De water temperatuur is gemiddeld 25.6-28.9C met een zicht van gemiddeld 30m.

Het Bonaire Marine Park:
Het levendige rif welke Bonaire omringd is een Nationaal Marine Park van het hoog water punt tot een diepte van 60m. Elke duiker op Bonaire moet een toegangsbewijs voor het Marine Park kopen met een geldigheid van een jaar. Orientatie procedures varieren tussen resorts, dus het is een goed idee om bijtijds in te checken. De kosten voor de tag zijn US$25 en de opbrengsten hiervan gaan naar de beherende stichting.

Drinkwater:
Bonaire's zee water is gedistilleerd en gezuiverd tot een van de meest zuivere drinkwaters van de wereld. geimporteerd water in flessen is ook beschikbaar.

Electriciteit:
110 volt 50 ampere, er dient rekening te worden gehouden met Amerikaanse aansluitingen. Op sommige plaatsen (Zoals Blue Divers) is 220 volt beschikbaar. Duik centra en resorts hebben oplaadmogelijkheden voor bijvoorbeeld camera batterijen. Het gebruik hiervan is aan te raden om schade aan gevoelige apparatuur te voorkomen.

Taal:
Papiamentu (locale taal), Nederlands, Engels en Spaans.

Locatie:
Bonaire ligt ongeveer 12 graden ten noorden van de evenaar, ongeveer 80 km ten noorden van Venezuela. Het eiland, een van de benedenwindse Antillen, is ongeveer 39 km lang en ongeveer 5-11 km breed met een oppervlakte van 290 km2 en een inwoners aantal van ongeveer 12.500.

Medische Faciliteiten:
Het San Fransisco Hospitaal heeft 60 bedden, en zijn uitgerust om de meest voorkomende aandoeningen te behandelen. Hier is ook een recompressie kamer aanwezig, 24 uur per dag beschikbaar.

Recompressie Kamer:
In het geval van een duik gerelateerd ongeval, is op Bonaire een van de best bezette recompressie kamers van de Cariben aanwezig, vlakbij het San Francisco Hospitaal.

Telefoon:
Wanneer u naar Bonaire belt vanuit Europa, gebruikt u 00-599-7XX-XXXX waarbij 00 voor de internationale toegangs code staat.

Temperatuur:
De gemiddelde temperatuur over het jaar is ongeveer 31 Celcius, met een 2,5 graden seizoens variatie en een dagelijkse variatie van ongeveer 5 graden. De temperatuur van de omringende oceaan varieerd van een koele 27 Celcius in Februari tot 30 Celcius in Oktober.

Wind:
De windrichting is Oostenlijk voor een goede 95% van de tijd, met een gemiddelde van 12 knopen. Dit is 15% lager dan Curacao en 40% lager dan Aruba. De wind is het hardst in Februari, Maart en Juni. De meest stille wind is in November. Zelden waait het harder dan 39 knopen.